5 Klassiska Fel

Många rekryterare ögnar igenom ett CV på ett fåtal sekunder, därför är det viktigt att minimera misstagen i ett CV och visa att man är professionell. Nedan listar vi de klassiska misstagen som ofta görs när man skriver CV.

För långt

Skriv inte för långt CV. Håll det istället kort. Ett CV ska vara MAX 2 sidor, men helst kortare än så – gärna 1 A4-sida.

Stavning och grammatik

Det är otroligt viktigt att hålla ett CV grammatiskt rätt och hålla sig ifrån felstavningar samt särskrivningar. Detta är viktigt oavsett om det ingår skrivande i tjänsten eller ej. Be några i din närhet läsa igenom ditt CV för att se så det inte är några felstavningar eller felskrivningar.

Klyschor

Försök att undvik sådana ord och meningar som sedan länge är utnötta och har använts för mycket.  Uttryck som ”ha många bollar i luften” och ”jag tycker om att ta i när det behövs” är exempel på klyschor man helst ska undvika. Försök istället att skriva konkreta exempel på saker du gjort som passar in i det du vill beskriva. Har du haft en anställning där det var mycket att hålla reda på kan du skriva något i stil med: ”Som receptionist har det varit en fördel med att ha bra simultanförmåga eftersom man ska svara i telefon samtidigt som kunder väntar på att bli incheckade i kombination med room service-telefonen ringer”.

För mycket text

Att använda fr mycket text gör det ofta bara mer rörigt. Kan du få fram det du vill säga på ett fåtal ord eller meningar – håll dig till det i så fall. Det är bättre än att försöka fylla ut med nonsenstext. Det ökar dina chanser att rekryteraren hinner eller orkar läsa igenom ditt budskap.

Fel info och ny e-postadress

Det sista du bör göra är att kontrollera att dina kontaktuppgifter stämmer. Kanske har du ett perfekt CV som du skickat. Dock kan det ha varit förgäves om du råkat skriva fel telefonnummer eller e-postadress. Se även till att du har en uppdaterad e-postadress. Har du kvar en gammal i stil med cool_girl_87@live.com så är vårt råd att byta till någon mer seriös.